به گزارش خبرنگار مهر، داریوش فرمانی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران که در سالن جلسات هتل آزادگان برگزار شد به برنامههای این هفته اشاره و اظهار کرد: این هفته از ۲۸ اردیبهشت ماه آغاز و تا سوم خردادماه ادامه خواهد داشت که در این راستا ۲۴ برنامه متنوع و شاخص در استان تدارک دیده شده است.
وی با تاکید بر لزوم و اهمیت آشنایی دانش آموزان با میراث فرهنگی و آثار باستانی استان کرمانشاه، افزود: یکی از برنامههای هفته میراث فرهنگی نواخته شدن زنگ موزهها در یکی از مدارس شهر است و همچنین بازدید رایگان از امکان تاریخی در روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه برای عموم رایگان خواهد بود.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه میراث فرهنگی که در حوزه کاوشهای باستان شناسی، همایش تشکلها و انجمنهای میراث فرهنگی دیگر برنامههای هفته میراث فرهنگی در استان کرمانشاه است.
فرمانی در ادامه با تاکید بر ظرفیتهای گردشگری و میراث فرهنگی استان کرمانشاه، عنوان کرد: احداث سایت موزه در برخی از شهرستانها که آثار تاریخی شاخص دارند، ثبت جهانی طاقبستان، ثبت جهانی اسب کرد، ثبت جهانی محور ساسانی و… از جمله اقدامات شاخص استان در حوزه میراث فرهنگی بوده که برای عملی سازی در دست اقدام و پیگیری است.
وی همچنین با اشاره به عدم اجرای برخی طرحهای زیر ساختی در محوطههای تاریخی، خاطرنشان کرد: تله کابین یکی از طرحهای بود که مقرر شد توسط شهرداری برای آن اقدام کنند اما به دلیل ایجاد مشکل و مانع در مسیر ثبت جهانی طاقبستان متوقف شده است.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: طاق بستان کرمانشاه برای ثبت جهانی شدن پیش پذیرشها را پشت سر گذاشته اما بر اساس شاخصههای تعریف شده برای ثبت یک اثر تاریخی باید شاخصهها به درستی پیش برود.
فرمانی با تاکید بر اینکه ساخت تله کابین روند ثبت جهانی شدن طاقبستان را مشکل ساز میکند، گفت: با توجه به نمونه مشابهی که در کشور چین رخ داد در صورت ایجاد برخی سازهها روند جهانی شدن به مشکل میخورد و در نهایت ناچار حذف آن سازه شدند.
وی با اشاره به اینکه طرح احداث تله کابین در طاقبستان مسکوت مانده، بیان کرد: البته از همان ابتدا برای اجرای این طرح از سوی میراث فرهنگی مجوزی صادر نشده و اقدام به ساخت این سازه بدون مجوز از جانب شهرداری انجام شده است.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ثبت جهانی اورامانات آوردههای خوبی برای استان و مردم داشته، اضافه کرد: در خصوص آماده سازی زیرساختها در اورامانات اتفاقات مطلوبی در دست اقدام است و تاکنون ۲۰ تفاهمنامه اصولی برای گردشگری صادر شده است.
فرمانی تاکید کرد: در سال گذشته نیز یازده پروژه نیمه تمام شروع به کار کردند که در صورت تأمین اعتبارات مورد نیاز پروژهها طی سالهای آینده ۲۰ تا ۳۰ مورد از آنها در مناطق مستعد کلید خواهند خورد.
وی عنوان کرد: با ثبت جهانی شدن آثار تاریخی بی شک استقبال و حضور پررنگ مردم از برکات مهم آن بوده و در ادامه نقش بسزایی در اقتصاد آن مناطق خواهد داشت آنگونه که در جشنواره رمضانی باینگان در پی استقبال مردم ۲۰ میلیارد تومان ارزش افزوده داشتیم.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: با توجه به فراوانی آثار تاریخی در استان کرمانشاه اما امسال بیشترین بودجه و اعتبارات بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان را برای آثار تاریخی مانند معبد آناهیتا، بیستون، طاقبستان و محور ساسانی در نظر گرفته شده است.
نظر شما